lauantai 1. elokuuta 2015

Tokokokeessa 18.7.2015

Tästäkään tapauksesta en ole ehtinyt kirjoittaa, mutta 18.7. järjestettiin Tampereella piirinmestaruuskisat ja sinnehän me lähdettiin meidän erittäin pienellä kahden hengen ja kolmen koiran joukkueella. Kärsimme paitsi henkilöstövajeesta myös autonpuutteesta ja raahauduimme paikalle junalla ja kävellen (kyllä, kaksi koiraa, täpötäysi reppu ja häkki mukana, mutta kaikki on mahdollista!)

Meinasi käydä köpelösti, kun koepaikalla tajusin, että ne rokotus- ja rekisteritodistukset voisivat olla ihan hyödylliset. Onneksi kotoa löytyi pelastava enkeli eli äitini, joka suostui lähtemään tuomaan niitä.

Kaks ihmistä ja kolme koiraa - hengissä selvittiin!
Koe oli Bean ensimmäinen virallinen ja se ei todellakaan ollut valmis siihen. Toivoin, että hyvällä tuurilla se voisi ehkä tehdäkin jotain. Mutta oli meillä silti tavoite! Mielentila, se, että Bea olisi oma, iloinen itsensä ja nauttisi tekemisestä.

Luoksepäästävyys - 10 Onneks oltiin ekoja, sillä ois muuten kärsivällisyys loppunu! Tai no itseasiassa heti, kun saatiin pisteet, se rupes leikkiin istu-maahan-vieterijousea... Nous kattomaan, mutta eipä se haitannut.
Paikalla makaaminen - 10 Makas hyvin ja nätisti, yhessä vaiheessa vilkas taaksensa. Perusasentoon vaati kaks käskyä, mutta tuomari ei sitten ilmeisesti huomannut sitä.
Seuraaminen kytkettynä - 0 Alku meni kohtalaisesti, sitten se kuuli Rollen haukahduksen kehänlaidalta ja jäi sitten sitä kyttäilemään eli toisinsanoen loppupätkä oli koiran vetämistä perässä...
Seuraaminen taluttimetta - 7,5 Skarppas ja teki hyvää työtä. Väljää ja hitaat perusasennot sekä väljät käännökset.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 0 Hyvä valmisteleva seuruu, mutta ei se osaa mennä maahan seuramisesta. Vaati tuplakäskyn, vauhdin hidastamisen, oman kiertymiskääntymisen ja käsimerkin, mutta kyllä mä sen maahan sain!
Luoksetulo - 10 "Fifty-fifty" ajattelin, kun käskyn suustani päästin. Jos se tulee, se tulee hyvin ja tulihan se.
Seisominen seuraamisen yhteydessä - 6,5 Ennakoi heti lähdössä ja vaati sitten uuden käskyn. Enpä enää muista, oliko sielä muita virheitä.
Estehyppy - 0 Kolmannella hyppykäskyllä lähti, eksyi esteestä liikaa sivuun ja perusasentokäskystä lähti kiipeemään estettä takasin. Eipä me tätäkään olla reenattu...
Kokonaisvaikutus - 7 Ja tässä vaiheessa sain olla tyytyväinen. Tavoite saavutettu, kun tuomari kehui, että se on mukavan iloinen ja tekee innokkaasti töitä, mutta tarvitsee selkeästi vielä treeniä!
ALO3 120p.


Koska samaan luokkaan ei saa osallistua yksi ohjaaja kahden koiran kanssa, meni toko- ja hakuohjaajani sekä treeniseuralaiseni Rollen kanssa kehään. Kolme treenikertaa heillä oli takana ja toivottiin vaan, että Rolle kuuntelis ja tekis edes jotain.

Luoksepäästävyys - 9
Paikalla makaaminen - 9
Seuraaminen kytkettynä - 7
Seuraaminen taluttimetta - 5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 7
Luoksetulo - 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä - 5
Estehyppy - 7
Kokonaisvaikutus - 7,5
ALO2 142,5p.

Ite en sen tarkemmin tiedä, mistä ja miksi mitkäkin pisteet ovat tulleet, mutta tässä tilanteessa meidät pelastaa joku sattumanvarainen kehänlaitalainen, jolle tämä Rollen varaohjaaja kameran lykkäsi käteen. Tarkoitus oli ottaa vain kuvia, mutta takaisin saatiinkin video!

Luoksepäästävyydestä en tiedä mitään, mutta paikkiksen piste lähti siitä, kun Rolle ihan viimemetreillä nosti päänsä ylös. Mutta aiemmissa kokeissa se on tehnyt sen välittömästi, joten edistystä! Ja Rollenkin osalta tavoite siis saavutettu, se teki yllättävän paljon!


Meidän joukkue ei lopulta menestystä niittänyt, kun ei meidän pisteet hääppösiä ollut ja EVL:ssä kisannut joukkuekaverini sai lähtöpassit kehästä, kun koira ei pysynyt kehänauhojen sisäpuolella. Mukava päivä oli silti ja tietenkin hyvää seuraa. Ja meidän seuran lyhenne OSKK sai ihan uuden merkityksen, kun päivän teemana oli Oriveden Seudun Keskeneräiset ja Kehästäkarkaajat :D

3 kommenttia:

  1. Hyvä, hienot tulokset molemmilla. Beallekin pari treenikertaa vain lisää, niin sehän pääsee vaikka mihin. Tuosta on hyvä aloittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin :) Bea on niin mahtava tokokoira, se nauttii sydämensä kyllyydestä, kun vaan saa tehdä mun kanssa.

      Poista
  2. Teidät on haastettu! http://lapinkoirakaksikko.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html

    VastaaPoista