perjantai 4. joulukuuta 2015

4. luukku: Perjantain parhaat

Ajattelin nyt laitella tähän vähän sellaisia juttuja, jotka ovat meidän suosikkejamme. Siis lähinnä tavaroita jne. Ja lisäksi hieman ajatuksia siitä, miksi me pidämme juuri kyseisestä tuotteesta.


Hurtta Polar -heijastinliivit
Joskus mä kyllästyin siihen, että jokainen halpisliivi kääntyy selästä mahan alle. Silloin päätin panostaa oikeasti hyvään heijastinliiviin ja niin löytyi Hurtta Polar -liivi. Pysyy päällä, näkyy kauas eikä vetskarikiinnityksen väliin jää edes karvoja, kun siinä on läppä edessä. Heijastimet ovat juuri oikeissa kohdissa ja niitä on riittävästi. Liivi myös suojaa pahimmilta kurilta. Olen siis ollut kaikin puolin tyytyväinen - kestokin on ollut mikä parhain, joten on loppujenlopuksi tullut kyllä halvemmaksi kuin halpisliivit.


Orbiloc-valot
Näihin vähän samat sanat kuin heijastinliiveihin. Kyllästyin siihen, että halpisvalot eivät ensinnäkään näy mihinkään ja toisekseen rikkoutuvat miltei heti. Oon käyttänyt hirveästi rahaa erilaisiin halpaversioihin erilaisista valoista – turhaan. En ymmärrä, miksi pihtailin ja odotin niin kauan kunnollisen valon ostamisessa. Punainen valo on näistä nyt ollut päivittäisessä käytössä jo kolmena vuonna ja vain patterit on pitänyt vaihtaa. Ovat olleet todellakin hintansa väärtejä, ei pahaa sanottavaa näistäkään.


Hurtan pyörönyloniset remmit
Varmaan näkeekin, että nämäkin ovat olleet meillä hyvinkin ahkerassa käytössä. Mutta sehän vain kertoo niiden hyvyydestä! Silloin, kun oli vain yksi koira, monitoimari oli kätevä. Nyt kahden koiran kanssa oon huomannut omaan käteen sopivammaksi, kun on vähän lyhkäsempi hihna ja kiinteä käsilenkki. Pystyy sitten kättä pyörittämällä selvittelemään hihnasolmut. Hurtan pyörönyloniin oon tykästynyt, koska se tuntuu käteen mukavammalta kuin normaali litteä nylonnauha. Näissä on myös hyvät heijastimet, mikä on tietenkin myös plussaa.


Julius-K9–valjaat
Ostin nämä keväällä, kun olin kaverin koiralla katsellut, että istuupa t-valjaiksi hyvin päälle ja ovatpa tukevan näköiset. Oon kyllä ite ollut enemmän kuin tyytyväinen ja päädyin siis ostamaan t-valjaat nopeamman päälle puettavuutensa ansiosta. Istuu myös meillä molempien päälle oikein oivallisesti. Bealla ollut päivittäisessä tai lähes päivittäisessä käytössä, Rollella käytän aika paljon pantaa.Rollella kuitenkin aina vähintään hakutreeneissä käytössä, missä tuosta selän tukevasta kahvasta on kyllä iso hyöty, kun ei aina tarvitse erikseen kaivaa hihnaa tai turkin sekaan hautautuvaa muunlaisten valjaiden remmiä voidakseen pitää koiran fyysisesti hallinnassa. Plussaa myös kivoista tekstitarroista.


Parhaat palkat
Ostin tässä joku aikaa sitten Mustista ja Mirristä NaturesMenun herkkuja, kun olivat tarjouksessa. Ajattelin, etteivät tuollaiset kuivat kannikat varmaan kovin suurta menestystä saa. Mutta mitä vielä! Rolle on aivan hulluna näihin, harmi ettei omalta kylältä saa. Bealle en oo kokeillut, koska nää on kohtuullisen suuria palasia (mistä miinusta), joten melkeen pitää käyttää kaukopalkkana namialustalla ja Bean kanssa ei oo sellasia liikkeitä tehty.
Treenileluista parhaat ovat meillä ProDogin vetolelu, jossa on karvaa ja tietenkin tennispallo, sekä nännikumit. Bea syttyy ehkä enemmän tuosta karvaisesta versiosta, Rolle taas on erityisen tykästynyt nännikumeihin. Menee kuitenkin myös ristiin tarvittaessa. Molempiin on koiran helppo tarttua muodon ja materiaalin ansiosta ja molemmat antaa vetoleikeissä myös hieman joustoa. Nämä myös hakkaavat kivasti kylkiin, kun ravistaa kunnolla! Molemmat ovat myös riittävän isoja, jotta sekä ihminen että koira saavat hyvän otteen, mutta toisaalta riittävän pieniä, jotta mahtuvat kätevästi taskuun.

Ja uskokaa tai älkää, Bean väri on punainen ja Rollen värin pitäisi olla limenvihreä. Ai miks sillä sitten on kaikki neonkeltasta? Koska mä oon kaupassa värisokea, valot hämäävät ja ostan aina vahingossa neonkeltaisen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti