lauantai 5. joulukuuta 2015

5. luukku: Lahjatoivelista-lauantai

Tää lauantai mennään näin joulukuuhun sopivalla lahjatoivelistalla. Nää on siis ihan mun henkilökohtasia toiveita, en ees yritä saada mitään sellasta yleispätevää vinkkilistaa aikaseks. Toki, jos nappaa itellekin, että tuollaisen haluan, niin saahan sitä ottaa. Mutta joissain blogeissa oon törmännyt sellaisiin "Osta tällainen koiraihmiselle joululahjaksi ja hän ilahtuu"-postauksiin, joista en suoraan sanottuna itse ilahtuisi - onpa sielä seassa ollut sellaisiakin tavaroita, joita en edes huolisi.

Mutta nyt siis miltä meidän lahjatoivelista näyttää tälle vuodelle:


1. Lappalaiskoirat ry:n kalenteri vuodelle 2016
Tällainen on ollut mulla jo muutaman vuoden ajan ja on kyllä ihan maailman paras kalenteri! Kesäleirillä valittiin jälleen tosi kivat kuvat ja onhan se mukavaa katsella ihania lappalaiskoiria seinällään joka ikinen päivä.

2. Heijastinkangasta
"Niin siis mikä oli?" Heijastinkangasta. Heijastimet ovat aina tärkeitä ja täytyy se myöntää, että on tuo heijastinkangas aika riistohintaista. Silti mulla on visio, mitä haluaisin heijastinkankaasta tehdä, joten todellakin toivon, että pukki tämän toiveen toteuttaa ja saan visioni toteutettua. Siksipä en kerrokaan nyt enempää vaan saatte odottaa tulevaisuuteen, että paljastan lopulta valmiin tuotoksen.

3. Koirille koirahierontaa
Tää vois olla koirien tän vuoden joululahja. Nyt on ihan hyvä tarjouskin. Bean vois hieroa ihan vaan sen takia, että sais tarkistaa onko siellä mitään jumeja tai mitään. Rollella olis vähän samanlainen tilanne – tarkastettaisiin mahdollisten jumien olemassaolo – mutta Rollen osalta tilanne on vähän erilainen. Ei muuten, mutta Rollen olisi tärkeämpää päästä hierontaan, koska ollaan nyt hypitty tuota metristä estettä. Ettei siitä vain ole tullut mitään.

4. Rollen silmäpeilauksen uusinta ja pompen ja dm-geenitestit
Rollella vanhenee tänä jouluna silmäpeilaustulos ja tykkäisin sen uusia. Samalla klinikkamaksulla vois sitten ottaa nuo kauan to do -listalla olleet geenitestitkin ottaa. Prcd-PRA:n osaltahan Rolle on terve polveutumisen perusteella, joten sitä ei onneksi tarvitse ottaa. Bea olisi mukava luustokuvata, mutta mä vähän luulen, että se jää odottamaan parempaa rahallista tilannetta.

5. Tietokone
Mä olen riittävän väsynyt taistelemaan tuon meidän ikälopun koneen kanssa. Siitä vaihdettiin juuri Windows Linuxiin. Onneksi vaihdettiinkin, koska nyt sillä pystyy tekemään edes jotain, tosin hitaasti. Silloin, kun tuossa oli vielä Windows, sillä pystyi tekemään tasan yhtä asiaa – pelaamaan miinaharavaa.

Nykyisinhän mä naputtelen tänne kaiken tabletilla. Tosin jos haluan jotain muuta laatua kuviin kuin puhelinlaatua, mä joudun kirjaimellisesti tappelemaan. Kuvat vielä menee tuolla ikälopulla, mutta auta armias videoita. Kun latasin sitä Rollen hyppyvideota, jouduin ensin pyöräilemään nelisen kilsaa kaverille, jotta sain videon ulos kamerasta hänen koneellaan ja ladattua sen YouTubeen. Sitten kotona pitää tabletin kanssa käyttää kahta eri selainta, jotta saan sen videon tänne, koska toisella ei toimi YouTube ja toisella ei toimi blogi.

Joten uus tietokone on enemmän kuin toivottu. Mä en oo vielä ehtinyt sen tarkemmin valikoimaan tutustua, mutta eiköhän tässä ehditä. Ja ei tääkään oo mikään ihan vaan huvikseen -toive. Sähköiset ylppärit kolkuttelee ovella ja sielä pitää olla oma kone. Tuota ikäloppua en sinne aio raahata ja äitini työkone on liian iso. Tarpeeseen tulis tääkin.

6. Koiran rakenne – laaja oppimäärä -kirja
Tässä ihan vähän aikaa sitten ilmestyi Salme Mujuselta erittäin laaja koiran rakenteeseen keskittyvä opus. Nimenomaan oppikirja. Lähes 800-sivuinen teos runsaine harjoitustehtävineen on anniltaan varmasti suuri ja auttaa ymmärtämään koiran rakennetta. Aihe kiinnostaa erittäin suuresti ja ihan käytännön konkreettista apuakin tästä voi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti