torstai 29. joulukuuta 2016

Elokuun loput kokeet

Joskus taisin mainita, että meillä on elokuussa tiedossa kaikenkaikkiaan kuusi koetta tai sen tapaista. Ensimmäinen oli Rollen BH-koe, toinen ja kolmas koestartti saatiin tokon piirinmestaruuskisoissa. Siinä on sitten puolet. Loput kolme käydäänkin sitten läpi tässä postauksessa. Ne ovat pienempiä ja vähäpätöisempiä - tai siis jostain näkökulmasta katsottuna näin.

Hieman kaukaisemmin koiratouhuihin liittyi mun kesänaikainen projekti, autokoulu. Toisaalta ilman koiria en olisi autokouluun mennyt, joten ehkä mä kehtaan siitä täälä mainita. Ja lisäksi kun tuo autoilumahdollisuus on nyt vaikuttanut elämään niin, että on tullut ja tulee varmasti enemmänkin käytyä erilaisissa paikoissa. Mun osalta kävin autokoulun jokseenkin pikakelauksella läpi. Kesäkuussa istuin teoriatunneilla ja ennen kesän reissuja kerkesin käydä yhdellä ajotunnilla. Pari ajotuntia sain ujutettua jonnekin väleihin heinäkuulle, mutta suurin osa jäi elokuulle. Kun olin vielä elokuun alusta muutaman päivän reissussa, viimeiset puolitoista viikkoa ennen inssiä istuin autokoulun autossa päivittäin useampia tunteja. Teoriakoekin sattui tuolle välille ja sitä myös sitten jännitettiin. Se meni onneksi ensin läpi, heti ensimmäisellä yrittämällä. Pari päivää siitä mulle henkilökohtaisesti suurempi jännityksenaihe, inssiajo, meni sekin läpi ensimmäisellä yrityksellä ja siitä lähtien olen ollut vapaampi kulkemaan. Varsinkin kun vanhemmat on omaksi yllätyksekseni tosi hyvin antaneet autoakin käyttöön!

Elokuun viimeinen koirallinen koe oli sekin Rollen kanssa. Osallistuin Kennelliiton Nuori Koiramestari -kilpailun Tampereen osakilpailuun. Otin sen Rollen kanssa hupina ja harjoituksena hallissa kisaamiseen, ja vaikka säännöt olisivatkin sallineet koiran palkkaamisen suoritusten jälkeen ruoalla, en sitä tehnyt. Itsessään vaadittavat tehtävät olivat pääosin yksinkertaisia, mutta mielenkiintoisen kisasta teki se, että ne oli monesta eri lajista keräiltyjä juttuja. Hirveästi ei etukäteen (tietenkään) treenattu, keskityttiin muihin juttuihin ja normaaliin arkeen. Tuolta ei kuitenkaan sen kummempaa menestystä lähdetty tosiaan hakemaan. Agilityakin oltiin edellisen kerran tehty vuonna 2014 ja putkiralli meni silti yllättävän hyvin!

Virheitähän siellä tuli vaikka muille jakaa, mutta mun yllätykseks niistä ei kovemmin rokotettu. Sen sijaan mua jäi harmittamaan merkinkierto, koska se oli käytännössä kokonaisenaan tokoliike ja epäonnistui surkeasti. Mutta mieluummin kyllä onnistuminen kokeessa ja epäonnistuminen tuolla! En sitten tiedä, näkikö koirat edes sitä merkkiä sieltä, kun ei koko ryhmästä, jossa oli kuitenkin lähemmäs 10 koiraa, kuin yksi oikeasti löytänyt sen tötsän. Sen sijaan "esineruudun" onnistuminen oli hieno ja olin siihen todella tyytyväinen! Aika kaukanahan se oikeasta esineruudusta oli, enempikin jonkinlainen erilaisten esineiden noutotehtävä, mutta Rollella oli silti ihan sikakivaa! Se oli ihan fiiliksissä, kun oli niin helppo homma ja sai vielä ihan mahtavat kehut multakin. Ja muiltakin paikallaolijoilta, kyseinen homma kun oli monelle koiralle tosi vaikea.

Tässä lopuksi vielä videot, videoinnista saadaan kiittää mun saksalaista vaihtaria, jonka mä raahasin tonne mukanani. Veikkaan, että sillä oli aika tylsä päivä, mutta se ei kyllä sitä ite myöntänyt.

Suurin osa alusta:

Loppuosa:

Putkiralli:

Videolla nähtyjen kohtien lisäksi meidän omistajien taitoja testattiin kirjallisella osiolla. Sekin meni hyvin, mutta valitettavasti merkinkierron epäonnistumisesta tippui sen verran pisteitä, että jäimme kolmansiksi. Toisaalta se oli hyväkin juttu, kun saatiin palkinnot kotiin, muttei tarvinnut lähteä Koiramessuille enää kisaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti