torstai 24. lokakuuta 2013

Harrastelua

Viimeaikoina on ollut enemmän ja vähemmän tekemistä ja blogin päivittely kun on tärkeysjärjestyksessä viimeisimpiä, on se jäänyt.

Paljon onkin ehtinyt tapahtua ja 12.10. oltiin Ylöjärvellä koiraharrastuspäivällä. Päivä oli todella mukava ja ohjelmassa oli paljon puuhaa. Tutustuimme kolmeen hieman harvinaisempaan lajiin, taakanvetoon, doboon ja rally-tokoon. Rally oli meille entuudestaan jokseenkin tuttua ja rallypisteellä sujui kohtalaisesti. Etenkin eteentulo vaatii treenausta meidän osalta.

Kaksi muuta lajia olivat ihan uusia tuttavuuksia. Dobossa tuo hyppäsi kuuliaisesti ja kyselemättä pallon päälle ja suoritti siinä haastavampiakin tehtäviä. Tuo olisi hyvä laji kehonhallinnan osalta, mutta ajanpuutteessa taitaa jäädä tällä kertaa pois ohjelmististamme.
Taakanvedossa oli vähän jännä juttu, kun perässä tulikin kärry. Loppujenlopuksi tämäkin homma lähti sujumaan ja koira veti innokkaasti kehuja saaden. Taidamme siltinpysyä canicrossissa, kivempaa kun pääsee itsekin osallistumaan enemän.

Päivän lopuksi osallistuimme vielä mätsäriin. Isojen aikuisten kehässä koira meni ihan kiitettävästi, mutta on niitä parempiakin päiviä ollut. Esiintyminen oli kuitenkin rauhallista ja  Rolle antoi tutkia itsensä hyvin, eli ei moitittavaa.
Junior Handler -kehäddä alkoi koiralla jo väsymys painaa, kuten myös itsellä. Aivopieruja sattui enkä saanut koiraa esitettyä ihan parhaalla mahdollisella tavalla.
Lopulta sijoituimme isoissa aikuisissa SIN2 ja jh:ssa JH3.

Syyslomalla saimme kuvattua kaikki tokon alokasluokan liikkeet ja tässä ne tulevat, yksi kerrallaan analyysien kera.

Liikkeestä seisominen

Liike ei mennyt ihan putkeen. Yleensä seisominen on ollut se vahvempi jäävä, mutta nyt se ei jostain syystä millään meinannut jäädä seisomaan, vaan aina vähintään peppu meni maahan. Syy löytyy ehkä ohjaajasta (käskytys, äänensävy). Ja siinä kohtaa, missä se lähti liikkeelle palattuani palkkaamaan, syy oli täysin ohjaajan, silä koira toimii vain, jos sen kiertää koiran vasemmalta puolelta.

Treenasimme jäävää seisomista heti seuraavissa treeneissä ja meni heti ekasta alkaen täysin nappiin.

Luoksetulo

Mun mielestä kiva vauhti eikä sivulletulossakaan törmännyt jalkoihin. Ehkä parasta luoksetuloantia, mitä tuolta odottaa saattaa.

Liikkeestä maahan

Tässä se jäi hyvin, mutta palatessani kiersin väärältä puolelta ja koira kääntyi lonkalleen. Muuten hyvä suoritus.

Seuraaminen kytkettynä

Koira edistää välillä aika paljonkin (ei ehkä näy videolla). Muuten ihan hyvää seuraamista, kontakti pysyi, hyvä seuraamispaikka ja pysyi mukana vauhdinmuutoksessa vaikka unodhin käskyttää...

Seuraaminen taluttimetta

Tää on ehkä vähän parempi kuin hihnaseuruu, ei ehkä edistänyt niin pahasti. Ja mä muistun käskyttää!

Luoksepäästävyys

Jos pilkunviilaajaksi haluaa ruveta, koira voisi katsoa mua silmiin koko ajan, mutta koska eb ole sitä vaatinut (enkä aiokaan vaatia, väistää jos ei näe tulijaa), joten saa kelvata. Pysyipähän ainakin paikallaan.

Hyppy

Mun mielestä tosi nätti. Videolla ei näy vino loppuperusasento, mutta oli ehkä toinen kerta koskaan kun pyysin sen hypyn jälkeen sivulle. Itse hyppy oli nätti ja reagoi ekaan käskyyn.

Tulipas pitkä teksti. No, ei se ehkä haittaa, ainakin on asiaa koko pläjäys.
Ja videoita saa kommentoida + antaa vinkkiä.

-Heidi ja Rolle

2 kommenttia:

  1. Teidän menohan alkaa näyttämään jo todella kivalta! Tottakai pilkunviilaamista voi aina harrastaa liikkeiden suhteen, mutta pääasia on että tekeminen on hauskaa. :)

    Terkuin
    Jasmin ja Domi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitämme. Pilkunviilaustahan on aina ja ikuisesti jäljellä, eikä tokossa työ lopu koskaan. Mutta juuru tällä hetkellä olen tyytyväinen kokonaisuuteen sekä koiran motivaatioon. Pitää vain toivoa, että homma ei hajoa käsiin talven aikana.

      Ja mainittakoon tässä vielä, että tehtiin tänään reilusti ylipitkä, lähes 100m luoksetulo ja tuo tuli täysillä loppuun asti ja vielä lopuksi ihan upea sivulletulo. Mahtava koira!

      Poista