torstai 12. joulukuuta 2013

Hei, me lennetään!

Meille aukesi mahdollisuus päästä agin treeniryhmään talveksi ja kyydin järjestyessä pääsimmekin paikan päälle. Ryhmä on itsenäisesti treenaava ja tänään oli paikalla kaksi meidän lisäksi. Rolle yllätti positiivisesti ja oli kiva katsella muiden menoa. Videota tai kuvia ei tältä päivältä ole, mahdollisesti sitten tulevaisuudessa.

Mutta tänään oli vähän sellainen avoimin mielin kartoitetaan osaamista -päivä meidän osalta. Ensimmäisenä radalle päästyämme menimme suht helppoa kolmen hypyn suoraa. Yksi hyppy ei ollut linjassa ja se tuottikin vaikeuksia. Kerran koira jopa meni niistä laidoista läpi (ilmeisesti tuo aika hoikka on, kun mahtui parikymmentä senttiä leveästä välistä. Alkoi se homma pikkuhiljaa sujuakin ja saimme hyppysuoran onnistumaan.

Kokeilimme myös puomia ja a:ta. Auta armias, kun yrität ensin muistutella, mikä se 2o2o onkaan, niin tyyppi lähtee ja vetää koko esteen täysillä. No, empä sitten viitsinyt toruakaan, kun kumminkin sille esteelle käskin mennä ja aikas upeita kontakteja tulikin. Puomilla onnistui todella hyvin, kertaakaan ei läpijuoksua ja pari kertaa ei etutassut löytäneet maahan asti. A:lla tuli alussa pari läpijuoksua, mikä on kuitenkin ihan ymmärrettävää, kun ei olla sitä niin hirveästi treenailtu.

Putketkin menivät ihan hyvin. Lähinnä ongelmia tuotti, jos lähetin koiran putkeen ollen koiran takana. Koira kyllä juoksi putkelle, mutta varsinkin mustalla putkelöa kääntyi vielä varmistamaan. Tämä menee treeniin ensikerralle.

Pussin tämä veti ensi kertaa ilman pussiosan nostoa. Pussille irtoaminenkin onnistui hyvin. Ainoa "ongelma" oli, kun R fiksuna yritti pussia väärin päin - siis juosta kankaasta läpi.

Tuolla hallissa oli myös vinokepit. Jee! Treenattiin niitä ja R löysi hyvin rytmiä hommaan! Mahtava!

Ihan lopuksi teimme vielä pari keinua. Yksi treenikaveri tuli vaimentamaan iskua ja hienostihan se meni. Hieman aluksi arvelutti, kun keinu liikkuikin, mutta huomattuaan, ettei.mitään pahaa tapahdu, Rolle meni keinulle luottavaisin mielin.

Koko treenin ajan tuli myös twhtyä hieman este-erottelua. Pussin ja puomin koira erottaa hienosti, ei minkäännäköistä väärälle esteelle ajautumista (koputtaa puuta). Putkessa ja a:ssakaan ei ollutn ongelmia, paitsi silloin kun ohjeistus oli epäselvä (katsoo peiliin).

Mutta viikon päästä jatketaan. Tänään tyyppi sai kehuja hyvistä kontakteista (jokin siis on mennyt oikein), hienoista kepeistä ja malttavasta odotuksesta. Itse olen lisäksi todella tyytyväinen paitsi esteiden hienoon suorittamiseen, vireeseen ja hallintaan. Koiran vire pysyi hyvin korkealla ja se jopa innostui leikimään. Ja se pysyi radalla, vaikka juostiin toisia, odottavia koiria kohti. Ensivikolle lähtee treeniin irtoaminen (eteen ja sivulle) sekä kepit. Katsotaan, saadaanko kaikki esteet hyvään malliin ennen treenivuorojen loppumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti