keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Joululomalla

Suonette anteeksi hiukan myöhäisen postauksen.

"Jollei jouluna ole lunta,
voiko joulupukki tullakaan?
Hän ei pulkallaan pääse kulkemaan
lumetonta pintaa maan.
Jollei jouluna ole lunta,
kuorma-autonko lainaa hän?
Vaiko lahjoineen junan tungokseen
pukin luulet pyrkivän?"

Tällaisilla fiiliksillä olimme jouluaattona. Mitäs sitten, jos Petteri joutuukin työttömyyslomalle? No, hyvinhän se musta joulu tuli ja meni. Eikä se joulupukkikaan unohtanut, kenties ostanut sittenkin sinne Korvatunturille sen helikopterin.

Joulu ei mennyt meillä ihan suunnitelmien mukaan. Aatonaattona oli tarkoitus käydä sukuloimassa, mutta eipäs onnistunutkaan kun Rolle kävi vähän eläinlääkärillä ja katottiin, miltä silmät, polvet, lonkat ja kyynärät näyttää. Hyvältähän siellä näytti, kaikki muut oikein loistavaa paitsi lonkissa ei ihan täydelliset pallot, joten ell arvioi, että tulee B tai C.

Aatto oltiin suunnitelmien mukaan kotona. Oli rauhallinen päivä ja kävimme koko perhe oikein pitkällä lenkillä. Ja Rolle nautti. Sen päivä kruunattiin, kun pukilta tuli lahjoja. Taisi olla ainoa, jonka mielestä lahjoja oli ihan liian vähän. Meinaan yks rrrrrrakastui pakettien avaamiseen. Kun omat paketit oli avattu (paketin sisällöstä välittämättä), piti repiä se paperi tuhannen päreiksi ja sen jälkeen vähän auttaa ihmisiäkin.

"Jollei uutena vuotenakaan ole lunta,
voiko uusi vuosi tullakaan?
Se voiko tullakaan tänne lumettomaan
muka valkeaan pohjolaan?
Jollei uutena vuotenakaan ole lunta,
lentääkö raketit ollenkaan?
Aiheuttaako pauketta ollenkaan,
tai valoa milloinkaan?"

Ei tullut lunta uudeksi vuodeksikaan. Hyvin se vuosi silti vaihtui, ACDC:n konserttia kuunnellen ja hoitokoiraa hoivaten. Ja kyllä ne raketit paukkui, muttei se meitä haitannut.

Uuden vuoden ajan meillä oli tosiaan Hertta-borderterrieri hoidossa. Pieni vähän säikkyi raketteja, josta syystä se ACDC meillä pyörikin. Kuitenkaan mitään suurempia kommervenkkejä ei Uutena vuotena tapahtunut ja melko rauhallisesti se vuosi vaihtuikin.

Paitsi että kyllä tämäkin uusi vuosi muistetaan. Ei meillä saa naapurit olla rauhassa. Joskus muutama vuosi sitten vastakkaisessa talossa asunut mies tuli ovelle katsomaan, kun onnistuimme lähettämään raketin päin mäntyä... No, oven raosta kurkistaessaan mies koki vielä suuremman järkytyksen, kun raketti tulee suoraan kohti. Loppujenlopuksi raketti räjähti naapurin oven edessä, mutta muuta vahinkoa kuin musta ovi ei onneksi sattunut.

Tällä kertaa samaisen talon uudet asukkaat (tai no pelkästään mies) tuli juhlimaan kanssamme. Ei muuta kuin pata kaatuu ja ampuu kohti naapuriamme (ja isääni osuu selkään yksi). Tälläkin kertaa säästyttiin onneksi suuremmilta vahingoilta, isällä mustelma selässä. (Lisättäköön vielä, ettei raketteja tahallaan käytetä väärin. Aina on ollut asianmukaiset lähetystelineet ja suojalasit ainakin niillä, jotka raketteja lähettelevät ja lähimpänä ovat. Raketit on aina ostettu laillisesti paikallisesta marketista (tai aiempina vuosina isäni joukkueen raketimyynnistä) ja muutenkin oltu varovaisia, eikä kukaan ole ollut päihtyneenä. Kuitenkin jostakin syystä meille on osunut pari kertaa ei-niin-hyvin-toimivia kappaleita, joista johtuu kaikki kommervenkit.)

"No onkos tullut kesä,
nyt talven keskelle?
Ja laitetaankos pesä,
myös pikkulinnuille?"

On tullut, muttei me nyt ihan pesää linnuille laiteta. Jonkun aikaa on päässyt menemään pyörällä ihan sulalla maalla. Asteet on ollut plussalla melkein koko joulukuun, eikä joulun aikoina ollut enää edes lätäköitä. Vettä tosin satoi, mutta lumesta ei ollut tietoakaan. Ja joskus viimeviikolla bongasin pajunkissoja. Myös ruoho alkaa jälleen vihertää.

Mutta ei anneta kelin haitata! Hyvää Uutta Vuotta kaikille lukijoille (vähän myöhässä...) ja menestystä kaikille niille, jotka sitä toivovat!

Heidi ja Rolle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti