tiistai 25. helmikuuta 2014

Tokotreenit 8.2.

8.2. Sanna ja Iines tulivat ystävällisesti treenaamaan meidän kanssa. Sannalla oli mukana tosi hieno kamera, jolla saatiin ihan upeeta videota.

Treeniltä me lähdettiin hakemaan kestävyyttä paikkamakuuseen ja muutenkin häiriötä. Aluksi Rolle reagoi Sannan käskyihin, mutta muutaman muistutukaen jälkeen ei toisen käskyillä ollut merkitystä.

Treenien aluksi teimme paikallamakuuta ja Sanna häiriöksi herätteli Iinestä yhteistyöhön.

Seuraaminen

Mun mielestä seuraaminen on tällä hetkellä ihan hyvällä mallilla. Pari kertaa kontakti putosi ja itse liukastuin tuossa yhdessä kohdassa. Parantamisen varaa on vielä käännöksissä ja juoksuosuudessa. Juoksuosuudessa Rolle lähtee irtoamaan, ja sitä olemmekin yrittäneet treenata, ja se onkin mennyt hiukan parempaan suuntaan.

Luoksetulo

Tämäkin on ihan hyvällä mallilla. Tällä kertaa lähti inasen hitaasti ja ehkä vähän törmäs, mutta ei kuitenkaan pahasti. Ei mielestäni tarvitse juurikaan treeniä muuten kuin ylläpidoksi.

Tässä kohtaa pitänee sanoa sen verran, että koska Sanna kuvasi kentän lyhyemmältä sivulta ja jouduimme tekemään jäävät hieman lyhyellä välimatkalla, jolloin jäävät olisivat voineet toimia paremminkin.

Liikkeestä seisominen

Jos ihan pikkutarkkoja ollaan, tuli ihan pikkusen liikettä käskyn jälkeen. Mutta pysähtyi kuitenkin melko hyvin ja pysyo palkkaukseen asti.

Liikkeestä maahan

Tää oli toinen yritys. Eka yritys oli muuten parwmpi  mutta jouduin uusimaan, koska nousi palkatessa ylös. Tuossa toisessa yrityksessä jättökäsky tuli suhteellisen aikaisin vrt. liikkeellelähtöön, jolloin tyypillä meni hetki tajuta, mitä tapahtuu. Palkkauksessa pysyi tällä kertaa hyvin.

Lopuksi teimme vielä yhdessä parin minuutin paikkamakuun. Rolle piti päänsä hyvin maassa myös Sannan käydessä palkkaamassa Iinestä. Meidän ongelmana ollut siis, että Rolle nostaa päänsä ylös maasta (paikkiksessa se makaa pää maassa), kun koirat ovat rivissä.

Nää treenit meni kokonaisuutena ihan hyvin. Mulle jäinihan hyvä maku suuhun. Näiden treenien pohjalta mä myös loin sotasuunnitelman tuöevaa varten. Tarkotuksena ois bongailla koe vapun tienoille, helmi-maaliskuussa treenata vielä palkkaus koekuntoon sekä avon liikkeitä ja sitten huhtikuun alussa vielä viimeistelytreeniä ja viikko-pari ennen koetta fiilistelyä, hauskaa yhdessäoloa ja kaikkea paineetonta.

Viimeaikoina me ollaan sitten paneuduttu noihin avon liikkeisiin. Noudossa ollaan treenattu luovutusta, lähinnä sitä, ettei irti päästetä ennen lupaa, vaikka koskisinkin kapulaan. Tässä ollaan edistytty hyvin, enää pitäisi päästä ulos treenailemaan matkaa.

Myös kaukokäskyt ovat olleet syynin alla. Alokasluokassa vaadittavat maahan-istu ja istu-maahan alkavat sujua lyhyeltä etäisyydeltä. Ihan yksittäisiä vaihtoja ollaan tehty, ja rauhallisesti otettu. Ulos pitäisi näidenkin kanssa päästä, sillä etäisyyttä on hankala kasvattaa melko ahtaissa sisätiloissa.

Tällaista siis meillä tällä hetkellä.


2 kommenttia:

  1. Rolle seuraa tosi kivasti ja reippaasti ja on hyvä, että sulla on reipas vauhti päällä. Jos käännöksiä ennen ottaisi vaikka pari lyhyempää askeltaa harppomisen sijaan, niin voisi auttaa jo sekin siihen, että käännöksissä Rolle pysyis paremmin mukana, kun ehtii huomata käännöksen tulevan, sama pysähdyksessä, eli pari valmistelevaa pikkasen lyhyempää askelta ennen sitä eikä suoraan vauhdista, vaikka Rolle ainakin tuossa videolla pysähdykseen mukaan ehtikin. Seuraamispaikkaa saa lähemmäs, jos palkkaat käsi jalkasi tasolla sinuun päin esim. juoksussa kesken vauhdin antaa siitä namin. Rolle säilyttää väljyydessäkin kuitenkin hyvin kontaktin. Ehkä vähän hitaampaa juoksuakin voisi kokeilla, jos sillä olisi Rollelle merkitystä.

    Rollella on kyllä ihana into hommiin! :)

    Kaukokäskyt tulevat vasta avoimessaluokassa, taisit sitä tarkoittaakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista!

      Ja mä oon yrittänyt muistaa ne askeleet käännöksissä, mutta musta tuntuu, että mulle on riittävän iso haaste jo pelkästään suoraan käveleminen, niin ne hitaammat/lyhyemmät askeleet unohtuu...

      Ja me ollaan tehty just sitä, että palkkailen läheltä omaa jalkaa. Lisäks ollaan tehty sellaista, että ihan lyhyellä, parin askeleen, vaihtovälillä vaihdetti käynnistä juoksuun ja takaisin. Ideana, ettei se pääsis irtoamaan ja kun korjaa kumminkin käyntiin heti oikean seuruupaikan takaisin, niin pyritty sillä hakrmaan sitä, että hakis myös juoksuun vähän paremmin oikeeta paikkaa. Hitaamoaa juoksua ei ollakaan kokeiltu, musya vaan tuntuu, ettei hitaampi vauhti paljoa eroa meidän normivauhdista...

      Musta myös tuntuu, että Rolle hakee juoksussa etäisyyttä toisaalta opetetusti. Näyttelykehässä se juoksee sen mun puolmetrisen hihnan verran irti musta, ja canicrossissa on tavallaan ideana, että juoksuetäisyyttä on. Tta kautta se ehkä kokee etäällä juoksemisen normaalimmaksi ja/tai mukavammaksi. Ehkä siihen vaikuttaa myös minä ja mun jalat, meinaan välillä ihan käynnissäkin tuntuu, että kohta astun tassun päälle... Onneksi ei oo kertaakaan käyny.

      Ja joo, kyllä mä tiesin, että kaukot tulee vasta avossa. Joku aivopierunen...

      Poista