tiistai 5. elokuuta 2014

Lapinlapsi alkujuurillaan

Meidän perheen kesälomareissu suuntasi tänä(kin) vuonna kohti pohjoista. Kääntöpaikkana oli Jätkänkynttilä-mökki Luostolla Sodankylässä, matkalla majoituttiin myös Manamansalossa Oulujärvellä. Takaisinpäin matkatessa kävästiin Ounasvaaran Pirteillä Rovaniemellä sekä Ranuan eläintarhassa. Sodankylässä kävimme myös tädilläni kylässä sekä Ametistikaivoksella. Rovaniemellä käytiin moikkaamassa kaveriani ja heidän perhettä.


Manamansaloon piti matkata lossilla. Lossia odotellessa oli oiva tilaisuus käydä ihastelemassa maisemia aallonmurtajalla, kaunis ilmakin oli.


Manamansalossa mojoituimme Kultahiekat leirintäalueella. Vaikka mökki oli leirintäalueille tyypillisellä tavalla pieni, se oli siisti ja oikein mukava. Laatua paransi upea järvimaisema ja erinomainen ranta. Täydellinen hiekka, ja vaikka olimmekin järvellä, sai rannasta kahlata useamman satametrisen ennenkuin oli uintisyvyydessä. Iltaisin saimme saunoa erinomaisessa puusaunassa ja ihailla kaunista auringonlaskua. Mikäs sen parempaa!



Luostolla saimme naappureiksemme poroja. Meidän porokoira ei niistä paljoa piitannut, ekalla kerralla, kun näki ne, Rollea jännitti vähän ja se meni sijaistoiminnoille. Pikkuhiljaa porot alkoivat kiinnostaa, ja loppureissusta kiinnostus oli jo ssitä laatua, että porosia piti tuijotella pidempäänkin.


Ametistikaivoksella saimme ensin kuulla kaikkea mielenkiintoista ametisteista. "Teoriaosuuden" jälkeen saimme osallistua itse ametistinkaivantaan, ja jokainen saikin itselleen muistoksi kauniin kiven. Nimestään huoliimatta Ametistikaivos ei siis varsinaisesti ole kaivos, tai siis siellä tehdään työt käsin ja vierailijat saavat osallistua kaivantaan. Kokemus oli hyvä ja mielenkiintoinen, suosittelen! Ametistikaivoksen väki oli myös oikein ystävällistä, ja koirakin toivotettiin avosylin vastaan. Rollen mielestä paikka oli huippumahtava, sinne oli kaivettu monta oikein soopivaa nukkumakuoppaa!

Ounasvaaralla käytiin vain pikavisiitillä, yksi yö. Itse jäin Rovaniemellä kaverilleni, muut jatkoivat matkaa kohti Ranuaa, jonka jälkeen kotia. Reissu oli taas oikein mahtava, ja mikä parasta, Maailmanvoittaja kolkuttelee ovella! Tosin sitä ennen pitää kestää kaksi päivää koulua, plääh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti