lauantai 4. lokakuuta 2014

DIY: Kierrätyskuningas

Tänään tuli vietettyä koko vapaapäivä "töissä" ompelukoneen äärellä. Okei, jos ei oteta huomioon sitä, että käytiin tekemässä (ainakin osittain) onnistunut esineruutu aamusella ja iltapäivällä otettiin kiinni karkurikoiria omassa pihassa. Luojan kiitos karkurikoirat olivat tuttuja ja saimme ne nopeasti kiinni sekä takaisin omistajalleen.

Mutta itse asiaan. Tän päivän tuloksena on siis mitä – neljä kaulapantaa. Iski kunnon ompelukärpänen ja lisääkin olis voinut tehdä, mutta aika loppui. Ja itseasiassa materiaalitkin alkaa vedellä viimeisiään, pitäisi käydä taas jossain vaiheessa kirpputorilla. Sieltä mä ne matskut hankin. Tai sitten käytän omia vanhoja vaatteita jne. Vain harvoin tyydyn ostamaan mitään uutta koirakamppeita varten, lähinnä jotain metalliosia ja sitten nyt ostin solkipantoja varten tuommosia renkuloita, millä saa vahvistettua reikien reunat. Jos olis mahdollista ostaa nuokin käytettynä, niin kyllä kiitos, mutta valitettavasti niitä ei voi kiinnittää toiseen kertaan.

Rollen uus heijastinpanta. Strategiset mitat on 5 cm x 50 cm. Solki ja metallirinkula ovat entisestä käytetystä ja rikkoutuneesta nahkapannasta, heijastin on lähtöisin pieneksijääneestä heijastinliivistä ja taustakankaana on pala mun pari viikkoa takaperin rikkoutuneista farkuista. Nylonvahvikekin sieltä löytyy, eikä sekään ole suinkaan uusi, vaan käytetty avainnauha.

Tässä mun "ikuisuusprojekti". Viimevuonna tein tajuttoman kirpparilöydön, aivan upea turkislakki vain parilla eurolla. Tottahan se piti saada, ja nyt se sai uuden elämän puolikuristavana turkispantana. (Ja nyt tehdään kaikille selväksi: en missään nimessä kannata turkistarhausta, ja jos kyseessä olisi ollut bränikkä turkis, olisin jättänyt sen varmasti kauppaan). Tämän strategiset mitat on 10 cm x 45-55 cm, tai no suurimman osuuden tuohon leveyteen tuo turkiksen pörröisyys. Turkiksen kaverina tässä on ylijäämäkangasta (puuvilla) mun DIY-tabletinsuojuspussukasta, sekä nylonvahvike, tässäkin peräisin avainnauhasta. Ja metalliosat vanhasta kuonopannasta. Alunperin ajattelin tätä Rollelle, mutta näyttää astetta idiootimmalta, joten tämä kipale etsii omaa kotiaan, muhun voi ottaa yhteyttä s-postitse hei.strengell(at)gmail.com


Tässä vielä pari kipaletta heijastinpantoja. Pistolukollinen versio on 2,5 cm x 18-25 cm, pk-versio 2,5 cm x 40-48 cm. Pistolukollinen säätöpanta oli edellisessä elämässään osin heijastinliivi, osin Rollen panta vuodelta nakki ja muusi (eli 2010). Sen muoviosat ovat peräisin entisestä koulurepustani ja metallirinkula Rollen vanhasta hihnasta. Puolikurrasta löytyy myös vuoden 2010 pantaa tuo keltainen  osa (jotain sadetakkikankaan tyyppistä matskua) kuten myös heijastinliiviä. Sisällä sielä on nylonvahvike, joku vanha hihna sai uuden elämän. Tuo musta osuus taasen on peräisin paikasta x, ollut joku kiinnitysosa, koska siinä oli nappi. Myös tämän metalliosat ovat peräisin vanhasta kuonopannasta. Molemmat näistä etsivät omaa kaulaansa, s-postiosoite ylempänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti