lauantai 23. huhtikuuta 2016

Synttärit hakumetsässä





Hieno mies alias Rolle viettää tänään 7-vuotissynttäreitään! Päivään on kuulunut kaikkee, mistä Rolle on nauttinut, mm. nukkumista. Toisin sanoen ei mitään kovin erikoista, aikalailla normaalia elämää. Synttärilahjaksi ostin Rollelle poron luita ja lisäksi se saa illalla nauttia poroillallisesta. Ei ehkä mikään kaikista luovin synttärilahja, mutta ei se mitään tarvinnut, joten päätin, että en sitten sille mitään turhaa edes osta. Tosin se ei arvosta, että ne luut on tollasessa paketissa...




Myös Bea on tänään puolikas synttärisankari eli siis Bea viettää 3,5-vuotissynttäreitä. Se ei mitään erikoisempaa lahjaa saanut, saa tosin kyllä osansa Rollen poronjauhelihasta (pienemmän osan toki!) ja varmaan jossain vaiheessa luunkin, mikäli Rolle suostuu luopumaan omistaan (okei, siltä ei kysytä, koska se ei luopuis). Bealle päivässä on varmaan ollut nautinnollisinta palloleikit ja metsässä juoksentelu.

Rolle taas pääsi tänään nauttimaan hakureeneistä. Synttäreiden kunniaks tarjottiin herkkuja niin treenikavereille kuin heidän koirilleenkin. Herkkujen jakamista kivempana Rolle kuitenkin piti itse toimintaa. Otettiin sille neljä ukkoa, eka oli vasemmassa etukulmassa avoimessa umpipiilossa, syvyyttä joku öö oisko ollu 30-40 m. Piilo oli ihan uudenlainen hökötys meille, muovinen, umpinen puutarhatarvikelaatikko. Rolle aloitti haukun hienosti eikä edes yrittänyt teurastaa tuota umpipiiloa, joten huippua! Palkkansa se sai haukun aloituksesta.

Toisella puolella ukko oli suunnilleen samassa syvyydessä, mutta koiran piti edetä alueella päästäkseen perille. Ongelmana oli se, että matkalla oli nyppylä ja mä en nähnyt yhtään, mitä se koira siellä puuhas. Todennäkösesti kävi tarkastamassa matkalla olleen tyhjän, mutta luonnollisesti avonaisen umpipiilon ja suurella todennäköisyydellä jotain muutakin, koska sillä kesti jonkin aikaa löytää perille. Maalimiehellä aloitti haukun hienosti ja tällä kertaa haukkui 10-15 haukun sarjoja välipalkalla, kunnes itse pääsin perille.


Paras idea ikinä - kirjoittaa purkkeihin ohjeet maalimiehelle!
Kolmannella piilolla, jälleen vasemmalle puolelle, Rolle teki oikein mallikelpoisen L:n mallisen piston ja löysi ukon hienosti. Paljoa ei haukun aloituksessa aikailtu, Rolle otti sopivan paikan haukkua ja haukkui siinä sitten niin kauan, kunnes olin itse paikalla. Kerran katsahti mua, kun lähestyin, mutta kokonaisuutena kuitenkin hyvä haukku. Ja piilollakin tuli hienosti hallintaan.

Neljäs piilo oli taas oikealla puolella nyppylän takana. Sillä kesti taas, mutta lopulta löysi. Ens kerralla pitää pyytää et mentäis johkin toiseen paikkaan, jotta vois tsekata, johtuuko toi, että kestää, siitä, että tallaus on tehty niin, että on tavallaan tultu takarajalta eturajalle, mikä vois aiheuttaa sen, että Rolle lähtee tallauksien suuntaan eli työskentelemään taaksepäin. Ukot kuitenkin löytyy joka kerta hienosti lopulta, niin myös tänään tämä neljäs. Viimeisellä oli 10-15 haukun sarja ja sen jälkeen palkkapurkki auki. Ja Rollen ilme oli kyllä aika nauttiva, kun maalimies sitä piilolla rapsutteli!



2 kommenttia: