tiistai 5. huhtikuuta 2016

Viikonlopun treeneistä

Lauantaina meillä oli vuoden ekat hakureenit! Oli muuten kivaa! Meidän ryhmällä ei siis ollu tarkotus pitää talvitaukoa, mutta kun ei saatu ihmisten aikatauluja sopimaan yhteen, treenejä ei vaan syntyny. Oli muuten yks jos toinen koira vähän liekeissä.

Alkuun treenattiin ilmasuja, oltiin siis yhden treenikaverin vanhempien maatilalla ja siinä pihassa oli hyvää tilaa haukutella vähän otuksia. Rollelle otin ensin niin, että se näki, kun ukot meni piiloihin esim. lumikasan taakse. Sitten lähetin sen sinne ja parikymmentä haukkua. Hyvin meni, sillä kestää aina pieni hetki ennenkö alkaa haukkua, mutta antaa kestää, se on ihan luonnollista. Ei kumminkaan ikuisuuksia vitkuttele, sen hetken, että saa tarkistettua, että se on varmasti ukko ja valmistauduttua haukkuun. Toinen ilmasu tehtiin niin, että mä ja loput treenikaverit käveltiin siinä ympärillä, kun Rolle haukku yhdelle. Välillä vilkas mua, mutta muuten haukku ilman taukoja eikä sitä siis selkeesti häiritse lähestyvät tai etääntyvät ihmiset.

Seuraavaks otettiin vähän umpipiiloja. Ensin avonainen kevythäkki, ei mitään ongelmaa. Hieno haukku irtos. Sit sen jälkeen umpinainen kompostiverkosta ja pressusta kyhätty piilo. Tähän liittyen saatte ihailla mun hienoa taideteosta:


Siinä siis mun hieno vihree piirustus yrittää esittää sitä kompostikehikkoa. Siellä oli siis ihminen sisällä, mutta Rolle oli ihan varma, että se on ton ison valkosen pressun alla (siellä oli puita) ja Rolle sitten haukku sitä. Se myös kävi sielä päällä, mistä kertoo tassunjäljet. Tulipahan ainakin testattua, että tollaset pari metriä korkeet, epämääräset ja ääntä pitävät jutut ei oo sille este eikä mikään. Lopulta saatiin se mun ohjauksella uskomaan, että ihminen oli sen kompostiaidan sisällä, mutta sitten Rolle ei meinannut enää alkaa haukkua sitä, vaan olis halunnu suoraan sisälle.

Se, mistä epäillään tuon puukasaa ihmiseks luulemisen johtuvan, on tuuli. Mun hienot tuulipiirrustukset osoittaa, mistä tuuli. Näinollen tuuli varmaan paino ihmisen hajun tohon isoon kasaan, johon se sit pysähty, ku ei eteenpäin enää päässy. Mutta saatiinpahan joku, mitä reenata kotioloissa: umpipiilolle haukkumista. Ollaan sitä kyllä tehtykin, mutta nyt otetaan tehokuuri siihen, että sitä umpipiiloa ei yritetä avata itse.

Itse etsintä meni hyvin. Ekaa lähetystä jouduin korjaamaan, koska en osaa lähettää kerralla suoraan ja tokalla kutsuin vahingossa piilolta pois, koska luulin, et se on eksynyt väärälle piilolle. Onneks lähti sinnekin sit vielä uudestaan hienosti. Ekalle piilolle otettiin haukkua niin kauan, kunnes ehdin itse paikalle. Laskin niin n. 40 haukkua ehti haukkua ja hyvin meni. Toka oli sama pressupiilo kuin aiemminkin ja sille otettiin niin, että kunhan nyt alottaa haukun niin saa palkan. Kolmannella piilolla oli avonainen umpipiilo, sille haukku hyvin. Tosin piilossa ollut ihminen onnistu melkein kaatamaan piilon Rollen päälle, mutta onneks jätkä ei tollasista ota itteensä. Viimeselle ukolle tuli sitten suorapalkka, kun maalimies unohti et piti haukuttaa. Mut eipä tuo nyt niin haitannut.

Sunnuntaina sitten lähdettiin tokoreeneihin. Rolle teki kaks hienoa pk-hyppyä ja kolme hienoa a-estenoutoa. Ekalla heitin ite niin vinoon, että oli pakko korjata, joten korjattiin sitten sitä.  Näähän on Rollen lemppariliikkeitä, mun vaan pitää opetella heittään. Suurin osa heitoista osuu meinaan esteeseen tai menee ihan vinoon. Hups.

Välissä Bea teki kaukoja. Oon vaihtanu sille etutassukaukot, niistä vois tehä ihan oman postauksenkin. Bea teki tässä välissä myös noutoja. Mä en ymmärrä, mikä mussa on vikana, kun en millään tekniikalla saa kummallekaan hyvää palautusvauhtia.

Sitten tehtiin paikkiksia, Rolle istui ongelmitta, Bea makasi. Bealla pientä haistelua. Pitäisköhän sillekin opettaa pää maassa makaaminen... Mutta Rolleen sai kyllä olla taas tyytyväinen, 2 min istui paikallaan ja oli ööö toka kerta ku reenattiin tätä!

Bea teki pienen tauon jälkeen vähän ruutua. Tässäkin sillä on vauhtiongelma... Bea teki myös vähän jääviä, kaikki kolme on yhtä vahvoja, muttei lähelläkään valmista. Tehdä,n niin, että mä peruuttelen sen edessä, pikkuhiljaa siitä olis tarkotus siirtyä sen vierelle kulkemaan. 

Toisessa pätkässään Rolle teki ruutua, sillä on hieno ruutu just nyt. Toki sielä on kosketusalusta ruudussa, mutta häivytellään sitä. Mutta kerrankin sillä on vauhtia! Tehtiin myös jäävää istumista, yksikseen menee hyvin, kun peruuttelen sen edessä. Mutta yhtään ei auta sekotella muita sekaan. Treeniä, treeniä. Peruuttelut sen sijaan on hienossa mallissa, voitais tehdä vaikka koko seuruukaavio peruuttamalla! Ainoo vaan niin pysähtyminen näyttää kömpelöltä, koska se pitää etutassunsa paikallaan istuutuessaan, mikä on vähän hitaampaa ja kömpelömpää, kun puhutaan peruuttamisesta. Mutta kyllä sekin siitä!

Ihan lopuks tehtiin vielä x ajan pitunen paikkis kyytiä odotellessa. Bea oli puussa kiinni, koska mä en ota kahdella koiralla paikkista samaan aikaan, ja Rolle istui. Hienosti keski mun kengännauhansolmimis- ja kuvaamishäiriötkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti