perjantai 15. tammikuuta 2016

Kiitos ja kuittaus 2015

Tehdäänpä vielä pieni aikamatka menneisyyteen. Eli kerrataan pikapuolin viimevuoden tapahtumat. Musta nää on tosi kivoja postauksia tehdä ja lukea, usein ei muistakaan kunnolla, mitä missäkin vaiheessa on tapahtunu. Joten hypätkäähän aikamatkalaivan kyytiin, aika tarkalleen noin vuoden taakse. Paluumatka taattu!

Tammikuu

Saatiin meille vihdoinkin lunta ja päästiin hiihtämään sekä hakuilemaan! Tai no hakuiluhan ei vaadi lunta, mutta hiihdossa se on aikas olennaista. Viime talvena meillä oli vielä säännölliset hakureenit, kun ohjaajalla ei ollut vielä vuorotyötä. Rolle siis hakuili vähän lisää ja Bea harjoitteli äänenkäyttämättömyyttä. Ollaan muuten jonkin verran edistytty tuossa äänenkäytössä Bean kanssa, koska enää se ei huuda ja lopettaakin kiellosta. Vaikka kyllä sitä ääntä edelleen tulee, varsinkin ruokakupilla...

Helmikuu

Helmikuussa vietettiin mun hiihtolomaa ja nähtiin Bean edellistä omistajaa ensimmäistä kertaa sitten Bean muuton. Rolle jatkoi hakutreenejä, mutta kuun lopulla Bea steriloitiin. Meille ei oo mitään negatiivisia vaikutuksia tuosta steriloinnista tullut. Paitsi se hormoniturkki. Uskokaa tai älkää, mutta Bealla on ihan jäätävä hormoniturkki! Kaikki, jotka on nähnyt sen ennen ja jälkeen steriloinnin päivittelee, että onpas turkki paksuuntunut. Tosin Bean tapauksessa en sanoisi että se on erityisen huono asia.


Maaliskuu

Kuva: Mainosstudio Sanna H

Bea sairaslomaili maaliskuussa ja huomattiin, että arkikin voi olla hauskaa. Valitettavasti sairasloma loppu kesken eikä se ikinä ehtinyt oppimaan toista temppuaan, tassun antamista. Eli se osaa edelleen tasan yhden tempun, koskea nenällä kättä. To do -listalla pitkään pyörinyt Bean omistajanvaihdoskin saatiin vihdoin hoidettua - tosin kiitos Kennelliiton, ei selviydytty ongelmitta (kannatti kattoa toi postaus, etin tässä yks päivä sitä Bean omistajatodistusta ja nyt vasta muistin, että sehän on mun sähköpostissa!).

Huhtikuu

 Pääsiäinen koitti huhtikuussa ja treffattiin Bean edellistä omistajaa toista kertaa. Samalla reissulla todettiin, että hitto, Rollehan ei ookaan toivoton tapaus toisten urosten suhteen! Sitä ei vaan saa päästää tutustumaan hihnassa. Bea pääsi kokeilemaan hakua ja Rolle täytti 6 vuotta! Päästiin tokon valmennusryhmään, mikä on ollut kyllä meidän pelastus. Ollaan opittu tosi paljon ja erityisesti oon oppinu sääteleen koirien tunnetiloja. Käytiin myös Katselmuksessa, jolloin oli myös kolmas kerta kun nähtiin Bean edellistä omistajaa.





Toukokuu

Toukokuussa elettiin kohtuullisen kiireistä aikaa, koska koulujen loppuminen nyt sattuu olemaan aina sellaista. Lähestyvä kesä, sulat kelit ja lämpimämmät ilmat räjähdyttivät ohjattujen treenien määrän käsiin, mutta niistä ei tullut kirjoiteltua blogiin sen enempää. Kirjoitin kesäsuunnitelmista ja näin jälkikäteen ihmettelen, miten olen jo tuossa vaiheessa tiennyt kesäsuunnitelmani noin hyvin. Mun normaali on sellainen, että Rovaniemen reissu suunnitellaan kolmea päivää ennen lähtöä ja Järvenpäähän lähdetään tarvittaessa vaikka päivän varoitusajalla.

Kesäkuu


Meni mun osalta töissä. Treenattiin kuitenkin aktiivisesti, koska säännöllinen työ, valoisat arki-illat ja niin edelleen. Käytiin myös Toko SM -kisoissa fiilistelemässä tunnelmaa, mukaan tarttui ainakin läjä treenikamaa... Kuun lopulla nähtiin jälleen Bean edellistä omistajaa, kun käytiin Belgierkkarissa ja belgipentuja pallottelemassa. Rolle kävi vielä luonnetestissäkin tuloksella LTE +174p. laukausvarma.

Heinäkuu

Olin heinäkuun aikana suunnilleen neljä päivää kotona... Hups. Mutta minkäs sille voi, kun on kaverit ympäri Suomea. Koirat pääsivät mukaan Lappalaisleirille ja tokokokeeseen, josta mukavat ALO2-tulokset molemmille. Lisäksi käytiin saaristoreissu, josta en olekaan kirjoittanut. Päällimmäisenä siltä reissulta jäi mieleen, että jos sinne mielii lähteä, kannattaa katsoa niiden isompien lauttojen aikataulut. Pikkulautat kulkevat kyllä 5 min välein, mutta isosta lautasta näät perävalot nyt ja pääset ite kyytiin kahen tunnin odottelun jälkeen. Ja niin, saaristossahan ei siis ole mitään tekemistä siellä lautta-asemilla odottelun ajaksi! 

Elokuu

Tän voi kiteyttää yksiin reeneihin, luota koiraan. Tää pitäis kyllä muistaa pitää mielessä jatkossakin! Nyt kyllä, kun ollaan otettu noita estenoutoja, niin oon saanut huomata, että mitä enemmän luotan siihen, sitä enemmän se yrittää. Elokuu meni kouluja aloitellessa ja arkirytmiin palatessa. 

Syyskuu


Mä mietin Bealle omaa lajia ja koin valaistuksen. Koska Bea ei haussa osoita mitään taipumuksia, en jaksa sitä lähteä sen kanssa vääntämään. Mutta jälki! Sen sanon, että koirasta kyllä näkee, kun se tekee Sitä Lajia. Jälkeä ohjatusti päästiin tekemään Ketunpolun pentuetapaamisessa, jossa ihailin myös belgejä. 

Lokakuu



Niin ja siis kyl lokakuus oli esmes Bean synttärit  ja käytiin Bean edellisen omistajan luona, mut on tuo Rollen tokokoe kyllä sellainen, mikä melkeen nousee kuun kohokohdaksi. Koko vuodenkin kohokohdan kisassa se on hyvin vahvoilla.





Marraskuu

Rolle hyppää metrisen yli. Ei se ollutkaan niin mahdoton homma. Odotin tasamaanoudon perusteella paljon pidempää ja hankalampaa prosessia, mutta jätkä pääs yllättään! Treenattiin hyppynoutoa ahkerasti ja se oikeesti tykkää siitä. Vielä kun sais saman innon siihen kirottuun tasamaanoutoon...

Joulukuu


Aloitettiin joulukalenteri ja jätettiin se kesken. Elämän muut jutut vei mennessään ja hävettävän vähän ehdin ylipäätään mitään tekeen koirien kanssa. Jouluksi meno onneksi rauhoittui ja saatiin koirienkin kanssa nautittua toistemme seurasta. Sitten lähdinkin loppulomaksi vielä reissuun, tosin suurin osa reissusta meni kyllä vuoden 2016 puolelle.

Koko vuosi 2015 on ollut erittäin monipuolinen ja tapahtumarikas. Toivon, että vuodesta 2016 tulisi vielä parempi ja pystyttäis meneen ja tekeenkin enemmän. Joulukuusta vois ainakin olla helppo lähteä parantamaan, ihan vaan sillä et tekiskin noitten kahden kanssa jotain... Mutta eiköhän tämä elämän asioiden sekasotku tästä taas lähde aukeamaan, on se paljon jo nyt helpottanutkin. Eiköhän me saada nauttia täysin rinnoin myös vuodesta 2016!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti