sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Tokotreeneistä

Erittäin pitkältä joulutauolta palattu elävien kirjoihin myös treenien osalta, kun suuntasimme tänään kulkumme kohti treeniryhmän hallivuoroa. Mukava sunnuntai-ilta tuli siellä vietettyä, hyvässä seurassa luonnollisesti. Tunnelmaa masensi vain ääretön nälkä, miten niin allekirjoittanut ei tarvitse evästä, kun juuri ennen lähtöä söin. No, jospa ens kerralla muistais omankin ruokahuollon.

Treenit alkoivat mun osalta Rollen kanssa. Lämppälenkin kautta esteille. Ensin tehtiin kolmesti metrinen hyppy, meni hienosti yli joka kerralla. Kouluttajalta saatiin vinkki, että noutokäskyn saa sanoa silloin, kun koira on esteen päällä. Koiraan se ei vaikuttanut mitenkään, mutta helpottaa omaa hommaa ku ei tarvii kieltä vääntää. Olemme tähän mennessä tehneet takapalkalla ja aloimme nyt häivyttää sitä. Ekalla ja vikalla oli palkat odottamassa itteni takana, tokallakin annoin Rollelle luvan mennä syömään, mutta eihän siellä mitään ollut! Hyvin Rolle haki myös vinoon mennyttä kapulaa ja palautti hypyn kautta. Riittävän putkiaivo uros niin helpottaa homma, koska ei ees käy tuon otuksen pienessä mielessä, että tulis kiertäen takasin (tai sit se vaan tykkää hyppäämisestä niin paljon, et haluu hypätä joka tapauksessa).

Metriseltä hyppyesteeltä siirryimme a-esteelle, joka oli jälleen agilityn este. Hallilla kun ei ole pk-hyppyestettä niin pitää tyytyä kakkosvaihtoehtoon. Hyvin haki siitäkin, ei ongelmaa. Toisella toistolla meinas taas aksatausta puskea takaa ja haki jo pysäytystä kontaktille, kunnes muisti, että ai hitto, tästähän saikin tulla ilman pysäytystä läpi.

Välissä käytiin pieni lenkki, kun odoteltiin, että treenikaveri saa oman osuutensa treenattua. Siitä taas hyppyesteelle, jatkettiin takapalkan häivyttämistä onnistunein tuloksin. Jälleen ekalla ja kolmannella palkka takana, tokalla muistin itekin, ettei sielä mitään palkkaa ole. A:llakaan ei mitään ongelmaa ollut, hienosti haki ja palautti. Hypyllä meinaa luovutuksessa mälvää kapulaa, mutta a:lla tätä ongelmaa ei esiinny. A:lla esiintyi mälvämistä vielä viime kerralla, nyt menty siltä osin eteenpäin. En vielä jaksa ottaa stressiä tuosta mälvämisestä, jos vaikka sattuis meneen itekseen ohi. Oli muuten omaltakin osalta kehitystä tapahtunut, en heittänyt kuin kahdesti kattoon! Viimeks kun oli tilanne, että ite heitin varmaan kaks kolmesta päin estettä tai kattoon...

Rollelle tehtiin a-esteen jälkeen vielä eteenmenoja. Kaveri vei palkkapurkin eteen, ei muuten näkyny mihkään ku seinä oli saman värinen ku purkki! Meinas Rollelta loppua usko kesken, että missä se purkki nyt oikeen on, mutta lopulta löys pienen vauhdin hidastumisen jälkeen purkkinsa ja palkkansa. Oli siis juuri sopiva opetusvaiheen etäisyys, antoi hieman haastetta ja koira sai juuri oikeassa vaiheessa vahvistuksen toiminnalleen. Meni vielä ihan nätisti maahankin, kunhan oli syönyt palkkansa ensin.

Bean kanssa tehtiin perusasennossa pyörimistä, ilmeisesti hieman vieraampi ympäristö haittasi, koska ei tehnyt yhtä hyvin kuin kotona. Kapulan pidot taas onnistuivat hyvin, pitäis varmaan kohta jotain käskyjäkin liitellä sinne. Tällä hetkellä tilanne on se, että Bea tekee kapulan pidon kyllä koetasoisesti, mutta käskyt puuttuvat. Tehtiin myös hieman jääviä, istuminen luonnollisesti hankalin, koska ei olla sitä paljoa tehty. Mutta taitotasoon nähden meni hyvin.

Yhteistreenissä molemmat tekivät omalla vuorollaan paikkamakuun ja paikkamakuuseen liittyviä käskytyksiä. Rolle oli taas sitä mieltä, että ei hän nyt oikeen jaksais nousta ylös, mutta toisaalta ei olla lokakuun kokeen jälkeen tehty niin voidaan laittaa sen piikkiin. Bealla taas oli päinvastasta ongelmaa, pieni elohiiri ei ois halunnu pysyä missään asennossa. Itse paikkamakuu sen sijaan onnistui vallan mainiosti, neiti vaan tapitti mua herkeämättä.

Rolle pääsi myös tekemään seuruuta muiden koirien kanssa samaan aikaan. Hienosti jätkä seuras, vähän välillä saatto vilkasta ohitettavaa, mutta antoi olla. Ei edes ollut hihnassa, joten oon jätkästä tosi ylpee. Henkilöryhmä taas ei sitten mennytkään niin hyvin. En mä tiedä, mikä sille tuli, ollaan kumminkin sitäkin reenattu. Paineistu ihan hirveesti ja jäi jälkeen. Päätin sitten lopettaa reenin siihen, että vain rennosti käveltiin henkilöryhmän läpi. Pitänee taas alkaa kiertelemään puita sun muita, että muistuu mieleen et se ei oo katastrofi, kun liikutaan jonkun vieressä.

Alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä, että Rolle voisi sittenkin päästä siitä hakukokeen tottisosuudesta läpi. Lopulliset viilaukset vielä puuttuvat, mutta aikaa on reilusti. Pitäis ottaa itteensä niskasta kii esineiden suhteen... Bean kanssa pitäis jaksaa tehä paljon kaikkia alkeita kotona. En jaksais, mä vaan haluisin tehä hienoja isoja liikkeitä! Mut ei auta itku markkinoilla, taidanpa tästä painua antamaan koirille ruoan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti